Je wil bij de Gezamenlijke Brandweer komen werken. Leuk! Raadpleeg onze openstaande vacatures hier. Open een vacature om de vereisten te bekijken. Bij de vacature vind je achter de knop solliciteren alles om je sollicitatie onze kant op te sturen.
We zullen jouw sollicitatie zo snel als mogelijk in behandeling nemen! Wanneer de sluitingsdatum van de vacature is verstreken, gaan wij gelijk aan de slag met de briefselectie. Heb jij de nodige aandacht aan jouw sollicitatie besteed en match je met het geschetste profiel? Dan ontvang je van ons een uitnodiging om deel te nemen aan de digitale informatieavond via Teams. Na het bijwonden van deze avond weet jij precies wat er van jou verwacht wordt bij de outdoor selectiedag.
De coopertest is een oefening waarbij de conditie van een individu wordt gemeten. Tijdens de coopertest probeer je in 12 minuten zoveel mogelijk meters af te leggen.
Bij de Gezamenlijke Brandweer is deze test ook onderdeel van het selectieproces en word je hier dus ook op beoordeeld. Hierbij moeten mannen binnen twaalf minuten minimaal 2.400 meter afleggen en vrouwen minimaal 2.200 meter. Word je uitgenodigd voor de outdoor selectietesten, zorg dan dat je van te voren hebt geoefend.
Zo weet je zeker dat je met vlag en wimpel slaagt voor dit onderdeel.
Haal je dit onderdeel niet, dan stopt op dat moment voor jou helaas de selectiedag.
Sommige incidenten vinden plaats op hoogtes waar menig mens knikkende knieen van zou krijgen.
Bij de Brandweer is het daarom van grootbelang dat je “hoogtevrij” bent. Hiermee bedoelen we, dat je goed om kan gaan met het werken op grote hoogtes.
Om jouw vaardigheden op hoogtes te testen word je onderworpen aan een hoogtevreestest. Voorafgaand aan de dag weet je niet precies hoe deze test eruitziet. Binnen ons vak wordt er immers regelmatig een beroep gedaan op ons aanpassingsvermogen.
Bij incidenten kan het voorkomen dat het zicht zeer beperkt is. Op zo'n moment is het van levensbelang dat jij je goed kunt orienteren en de rust kan bewaren. Om in te kunnen schatten of jij hiertoe in staat bent, maakt de engtevreestest onderdeel uit van de selectieprocedure. Bij de engtevreestest krijg je daarom een zuurstofmasker op en een ademluchttoestel op je rug. Je klimt geblindeerd door een ruimte en moet door gebruik te maken van je andere zintuigen achterhalen waar de uitgang is.
Het kan ook voorkomen dat je terloops nog een opdracht meekrijgt die je tussentijds moet uitvoeren.
Ons verzorgingsgebied wordt omringd door water. Het is dan ook niet ondenkbaar dat je hier tijdens een incident mee te maken kan krijgen.
Het testen van de zwemvaardigheidstest is daarom ook een onderdeel van het selectieproces voor de rol van Brandweerprofessional.
Er is een reeks onderdelen die daarom in het zwembad worden getoetst om de zwemvaardigheid van deelnemers goed in beeld te brengen.
Denk hier bijvoorbeeld aan 100 meter borstcrawl, 100 meter rugslag, 20 meter onder water en ringen opduiken.
Ben je niet iemand die reghelmatig zwemt? Probeer dan voorafgaand aan de selectie dag even voor jezelf te oefenen in het lokale zwembad.
Aan het einde van het gesprek informeren we jou wanneer je de uitslag van de door jou doorlopen selectieproceure mag verwachten.